Sałatka z fasoli szparagowej i bobu w/g Agnieszki Mielczarek

 Dzisiaj obiad  w stylu fit.Czyli sałatka z fasoli i bobu.Ze względu że mam problemy z tarczycą to chciałam wypróbować przepis Agnieszki Mielczarek  która poleca go przy Hashimoto.Jak dla mnie w 100%  się sprawdził.Sałatka jest sycąca i przygotowanie jej zajmuje dosłownie chwilę.Więc na szybki obiad warzywny jak najbardziej jest ok.Nie jestem w stanie podać dokładnych proporcji bo robiłam ją jak to się ładnie mówi na oko i myślę że każdy jest w stanie sobie dopasować ilość fasolki czy też bobu.


Składniki:

  • ugotowana fasolka szparagowa
  • bób ugotowany i obrany
  • pomidor
  • płatki migdałowe
  • cebulka
  • czosnek
  • parmezan
  • świeża bazylia
  • sos winegret cytrynowy
  • sól
  • pieprz
  • chili

Fasolkę szparagową i bób ugotować.Cebulkę podsmażamy na patelni razem z czosnkiem.Sos winegret można przygotować wcześniej.Na talerzu układamy fasolkę,bób ,następnie cebulkę z czosnkiem.Do tego pomidor pokrojony w kostkę i polewamy sosem ewentualnie troszkę solimy i pieprzymy.Dodajemy kilka płatków chili.Posypujemy parmezanem podprażonymi płatkami migdałowymi i świeżą bazylią.

Komentarze