Dzisiaj obiad w stylu fit.Czyli sałatka z fasoli i bobu.Ze względu że mam problemy z tarczycą to chciałam wypróbować przepis Agnieszki Mielczarek która poleca go przy Hashimoto.Jak dla mnie w 100% się sprawdził.Sałatka jest sycąca i przygotowanie jej zajmuje dosłownie chwilę.Więc na szybki obiad warzywny jak najbardziej jest ok.Nie jestem w stanie podać dokładnych proporcji bo robiłam ją jak to się ładnie mówi na oko i myślę że każdy jest w stanie sobie dopasować ilość fasolki czy też bobu.
Składniki:
- ugotowana fasolka szparagowa
- bób ugotowany i obrany
- pomidor
- płatki migdałowe
- cebulka
- czosnek
- parmezan
- świeża bazylia
- sos winegret cytrynowy
- sól
- pieprz
- chili
Fasolkę szparagową i bób ugotować.Cebulkę podsmażamy na patelni razem z czosnkiem.Sos winegret można przygotować wcześniej.Na talerzu układamy fasolkę,bób ,następnie cebulkę z czosnkiem.Do tego pomidor pokrojony w kostkę i polewamy sosem ewentualnie troszkę solimy i pieprzymy.Dodajemy kilka płatków chili.Posypujemy parmezanem podprażonymi płatkami migdałowymi i świeżą bazylią.
Komentarze
Prześlij komentarz