Kotlet schabowy inspirowany wizytą w Restauracji

                          Wersja kotletu schabowego z Restauracji Spiżarnia Szczecińska
                     Domowa  wersja kotleta schabowego marynowanego w soku z ogórków kiszonych.

Schabowego chyba każdy lubi a marynowany w wodzie z ogórków kiszonych jest bardzo ciekawym pomysłem.I bardzo mnie zainspirowała ta wersja którą postanowiłam wypróbować w domu.W restauracji schabowy był z kością ale ja zrobiłam ze schabu z rasy puławskiej.W smaku jest lekko kwaskowy i pachnie ogórkami kiszonymi ale to bardzo fajnie się komponuje smakowo.A schabowy jest bardzo kruchy i mięciutki.

Kotlety kroimy i rozbijamy tłuczkiem.Posypujemy lekko pieprzem i wsadzamy do wody z ogórków kiszonych najlepiej na 24h.Następnie wyjmujemy osuszamy na ręczniku jednorazowym i obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażymy na smalcu i podajemy  z ulubionymi dodatkami.

Komentarze