Królik wedle tego przepisu jest przepyszny.Jest cudownie kleisty,mięciutki w smaku słodko-kwaskowy i z chrupiącym dodatkiem orzeszków pini i migdałami.
Potem dodajemy ocet balsamiczny i miód.Gotujemy królika około 30 minut od czas do czasu mieszając.Królik musi być mięciutki a płyny zredukowany aby utworzył ciemny gęsty sos.Podać można z makaronem, ryżem lub z bagietką .Jest Przepyszny i Polecam.
- 1 cały królik
- oliwa
- 1 cebula
- 5 pomidorków koktajlowych
- 1 świeża papryczka chili
- 5 listków laurowych
- 50g orzeszków pinii
- 50 g blanszowanych migdałów
- 1/2 łyżeczki mielonych gożdzików
- 150ml czerwonego wina
- 100 ml octu balsamicznego
- 1 łyżka miodu.
Potem dodajemy ocet balsamiczny i miód.Gotujemy królika około 30 minut od czas do czasu mieszając.Królik musi być mięciutki a płyny zredukowany aby utworzył ciemny gęsty sos.Podać można z makaronem, ryżem lub z bagietką .Jest Przepyszny i Polecam.
Komentarze
Prześlij komentarz