Piersi z kurczaka można przygotować na mnóstwo sposobów . Panierki są smaczne tylko pod warunkiem, gdy nie ociekają tłuszczem
i dlatego dzisiaj testujemy przepis na pierś z kurczaka w jogurcie
wedle przepisu Magdy Gessler z książki „Kuchnia moja pasja”
Ocena:
Pierś z kurczaka jest pyszna soczysta i fajnie przechodzi aromatem czosnku i przypraw.To proste i świetne danie oczywiście pod warunkiem że dzień wcześniej zamarynujemy kurczaka.Więc spokojnie ocenę wystawiam na 5
Do sosu wkładamy piersi z kurczaka
Wstawiamy na noc do lodówki
Piersi można usmażyć na masełku lub oleju.
Ja natomiast zrobiłam je w parowarze .I tutaj proponuję zrobić tak jak lubisz i podać z warzywami lub ryżem ,kaszą,sałatką
Podałam z dzikim ryżem z brokułami i dersingiem.
Ocena:
Pierś z kurczaka jest pyszna soczysta i fajnie przechodzi aromatem czosnku i przypraw.To proste i świetne danie oczywiście pod warunkiem że dzień wcześniej zamarynujemy kurczaka.Więc spokojnie ocenę wystawiam na 5
- 2 średnie piersi z kurczaka
- pól litra niesłodkiego jogurtu naturalnego
- sok z połowy cytryny
- ząbek czosnku
- sól
- łyżeczka majeranku
- pieprz mielony
Pierś z kurczaka myjemy i lekko rozbijamy tłuczkiem
Do jogurtu dodajemy sok z cytryny ,czosnek przeciśnięty przez praskę ,sól,majeranek,pieprz.MieszamyDo sosu wkładamy piersi z kurczaka
Wstawiamy na noc do lodówki
Piersi można usmażyć na masełku lub oleju.
Ja natomiast zrobiłam je w parowarze .I tutaj proponuję zrobić tak jak lubisz i podać z warzywami lub ryżem ,kaszą,sałatką
Podałam z dzikim ryżem z brokułami i dersingiem.
Komentarze
Prześlij komentarz