Pyszne danie delikatne i jednocześnie wyraziste w smaku.Fajnie przełamują się tutaj smaki ostrzejsze z słodkawą sałatką.Polędwiczki przygotowane w/g przepisu ze strony kwestia smaku,reszta dodatków mojego autorstwa.Tutaj od razu zaznaczę że jak dla mnie przepis na polędwiczki jest do poprawy pod względem przygotowania ,bo inne składniki to rzecz gustu..Dzisiaj zmieniłam tylko grzyby czyli zamiast pieczarek grzyby shitake i shimeji no i nie wyobrażam sobie aby nie dodać cebulki więc oczywiście wylądowała ona w sosiku i dodatkowo tymianek zamiast pietruszki zielonej.Ale do rzeczy w moim składzie sosu są cebulka,grzyby,bulion,musztarda dijon i musztarda rzymska,polędwiczka.I najważniejsze to podsmażyć polędwiczki,grzyby z cebulką i dodać je na końcu do sosu a nie tak jest w przepisie oryginalnym.Tym bardziej że i grzyby i polędwiczka nie lubią dłuższej obróbki.Więc lepiej zredukować sos do porządanej konsystencji i dodać do niego podsmażone grzyby i polędwiczkę która będzie mięciutka.
Składniki na puree:
Składniki na sałatkę:
Składniki na puree:
- 1 szt pasternaku
- 1/3 selera
- 2 ząbki czosnku
- imbir
- pieprz biały
- sól
Składniki na sałatkę:
- rukola ilość wedle uznania
- kawałek pora
- jabłko
- kukurydza z puszki
- sól,pieprz
- majonez z jogurtem
Komentarze
Prześlij komentarz