Grzybki shimeji i shitake nie takie straszne na jakie wyglądają:).Bardzo fajne połączenie z mięskiem tutaj polędwiczka wieprzowa i makaronem ryżowym.Dużo warzyw ,mało mięsa i danie można uznać za fit.
Składniki:
Składniki:
- polędwiczka wieprzowa
- Makaron ryżowy
- sos sojowy
- grzybki shimeji
- grzybki shitake
- marchewka
- cebula
- czosnek
- olej
- imbir
- szczypior
- kolendra świeża
- kiełki fasoli mung
- sos sojowy
- czosnek
- imbir świeży
- pieprz
- chili
Polędwiczkę zrobiłam w marynacie z sosu teryiaki,miodu i soku z limonki.Leżała sobie całą noc i pózniej ją zgrillowałam i odłożyłam zainiętą w folię na 10 minut aby odpoczęła.
W woku rozgrzałam olej i podsmażyłam marchewkę pociętą na drobne słupki ,cebulkę,czosnek i imbir,sos sojowy.Do tego wrzucamy grzybki i podsmażamy dosłownie 2 minuty.Na koniec dodajemy makaron kiełki fasoli mung.Polędwiczkę kroimy na cienkie plasterki i układamy na makaronie z grzybkami.Posypujemy kolendrą
Komentarze
Prześlij komentarz