Polędwiczka wieprzowa z makaronem ryżowym i grzybkami shimeji i shitake.

grzyby shimeji przepisy
Grzybki shimeji i shitake nie takie straszne na jakie wyglądają:).Bardzo fajne połączenie z mięskiem tutaj polędwiczka wieprzowa i makaronem ryżowym.Dużo warzyw ,mało mięsa i danie można uznać za fit.

Składniki:


  • polędwiczka wieprzowa
  • Makaron ryżowy
  • sos sojowy
  • grzybki shimeji
  • grzybki shitake
  • marchewka
  • cebula
  • czosnek
  • olej
  • imbir
  • szczypior
  • kolendra świeża
  • kiełki fasoli mung
  • sos sojowy
  • czosnek
  • imbir świeży
  • pieprz
  • chili
Polędwiczkę zrobiłam w marynacie z sosu teryiaki,miodu i soku z limonki.Leżała sobie całą noc i pózniej ją zgrillowałam i odłożyłam zainiętą w folię  na 10 minut aby odpoczęła.
W woku rozgrzałam olej i podsmażyłam  marchewkę pociętą na drobne słupki ,cebulkę,czosnek i imbir,sos sojowy.Do tego wrzucamy grzybki i podsmażamy dosłownie 2 minuty.Na koniec dodajemy  makaron kiełki fasoli mung.Polędwiczkę kroimy na cienkie plasterki i układamy na makaronie z grzybkami.Posypujemy kolendrą

Komentarze