Powiem szczerze że robiłam pierwszy raz tą kultową kanapkę zainspirowana przepisem Pascala Brodnickiego.Zawsze były tosty bo szybko i bez problemu i dzieciaki je uwielbiają.A przy niedzieli to jajko po Benedyktyńsku.Nie powiem taki sandwich potrzebuje troszkę czasu na przygotowanie ale warto.
Składniki:
Kromki chleba tostowego podsmażamy na maśle ale tylko z jednej strony.Szynkę grilujemy.Jajko sadzone robimy tak jak zawsze tylko na koniec przekręcamy na chwilkę tak aby żołtko chwilkę złapało skórki.Sałatę kroimy na paski,pomidor na grubszy plaster.Jak już wszystko przygotowaliśmy to składamy sandwicha czyli chleb tostowy smarujemy majonezem na to sałatka ,szynka parmeńska,ser,kolejna kromka chleba posmarowana majonezem ,sałata,pomidor,jajko i przyktywamy chlebem tostowym.Wstawiamy do piekarnika na 3-4 minuty aby całość była gorąca
Składniki:
- pieczywo tostowe
- sałata
- majonez
- pomidor świeży
- ser
- szynka parmeńska
- jajko sadzone
- masło
Kromki chleba tostowego podsmażamy na maśle ale tylko z jednej strony.Szynkę grilujemy.Jajko sadzone robimy tak jak zawsze tylko na koniec przekręcamy na chwilkę tak aby żołtko chwilkę złapało skórki.Sałatę kroimy na paski,pomidor na grubszy plaster.Jak już wszystko przygotowaliśmy to składamy sandwicha czyli chleb tostowy smarujemy majonezem na to sałatka ,szynka parmeńska,ser,kolejna kromka chleba posmarowana majonezem ,sałata,pomidor,jajko i przyktywamy chlebem tostowym.Wstawiamy do piekarnika na 3-4 minuty aby całość była gorąca
Komentarze
Prześlij komentarz