Fasolka szparagowa w/g Jamiego Oliviera i moja autorska surówka z młodej kapusty

Fasolka szparagowa przepis
 Szukając  jak zrobić inaczej fasolkę niż tradycyjnie z bułką trafiłam na przepis Jamiego Oliviera więc próbujemy.Nie będę tu wstawiać przepisu jak Cię zaintryguje to jest w książce "Każdy może gotować ".Powiem tylko tyle jest ser parmezan,smak słony,kwaskowy. Dzisiaj bardziej skupimy się na surówce z młodej kapustki.Niby jest tak klasycznie a dodatek tylko 2 nowych składników a zrobił się odświeżająco.


Składniki:


  • młodka kapustka pokrojona tak jak lubisz
  • marchewka
  • cebulka czerwona/ nowość
  • kwaśne jabłko / nowość
  • kukurydza ( opcjonalnie)
  • zielona pietruszka i koperek
Kapustkę wcześniej posypuje solą i odstawiam aby zmiękła.Tak około 10 minut.Do kapustki dodajemy wszystkie składniki .Kukurydzę można odpuścić ja akurat miałam i chciałam ją wykorzystać.Doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny .I tak jak wspomniałam kwaśne jabłko i cebulka dodały powiem świeżości w tej surówce.

Komentarze