Surówka z rzodkiewki i kopru włoskiego z przepisu z książki SaltFatAcidHeat

 Jeżeli obawiacie się specyficznego smaku kopru włoskiego w surówce to gwarantuję że nie ma czego.Surówka jest Pyszna, orzeżwiająca.Naprawdę warto nie raz zaryzykować i spróbować czegoś oryginalnego.U nas dzisiaj suróweczka z halibutem i sosem kaparowym.Danie fit i dietetyczne.


Składniki:

  • 1 głowka kopru włoskiego
  • 5 większych rzodkiewek
  • natka pietruszki
  • parmezan
  • sól
  • pieprz
  • 1/3 szklanki sosu winegret z sokiem z cytryny ( po przepis na ten sos zapraszam do książki)

Z bulwy kopru włoskiego usunąć łodygi i twardą końcówkę przy korzeniu.Koper pokroić na cieniutenkie jak papier plasterki.Rzodkiewki pokrój na grubsze plasterki.Natkę pietruszki posiekaj.

W misce wymieszaj koper,rzodkiewkę oraz natkę.Zetrzyj parmezan i dodaj do warzyw.Dopraw pieprzem i solą i polej sosem winegret.Wymieszaj i kosztuj

Komentarze