Jeżeli obawiacie się specyficznego smaku kopru włoskiego w surówce to gwarantuję że nie ma czego.Surówka jest Pyszna, orzeżwiająca.Naprawdę warto nie raz zaryzykować i spróbować czegoś oryginalnego.U nas dzisiaj suróweczka z halibutem i sosem kaparowym.Danie fit i dietetyczne.
Składniki:
- 1 głowka kopru włoskiego
- 5 większych rzodkiewek
- natka pietruszki
- parmezan
- sól
- pieprz
- 1/3 szklanki sosu winegret z sokiem z cytryny ( po przepis na ten sos zapraszam do książki)
Z bulwy kopru włoskiego usunąć łodygi i twardą końcówkę przy korzeniu.Koper pokroić na cieniutenkie jak papier plasterki.Rzodkiewki pokrój na grubsze plasterki.Natkę pietruszki posiekaj.
W misce wymieszaj koper,rzodkiewkę oraz natkę.Zetrzyj parmezan i dodaj do warzyw.Dopraw pieprzem i solą i polej sosem winegret.Wymieszaj i kosztuj
Komentarze
Prześlij komentarz