Jak tylko są świeże kurki to oczywiście trzeba wykorzystać te dobroci.Szukałam przepisu na zupę i wszędzie tradycyjny z śmietaną,koperkiem itd.Oczywiście tradycyjne jest pyszne ale chciałam coś przełamać i tak powstał mój autorski przepis.
Składniki:
Kurki najlepiej oczyszcza się posypane solą i przelane gorącą wodą.
W większym rondlu rozgrzać olej i wrzucamy cebulę,czosnek,papryczkę pepeeroni ,marchewkę pokrojoną w plasterki,bataty w kostkę,kurki.Przesmażamy chwilę i zalewamy bulionem.Gotujemy około 15-20 minut.Przed końcem gotowania dorzucamy cukinię i kapustkę pak choi ( można pominąć).Doprawiamy pieprzem i posypujemy świeżym tymiankiem i koperkiem.
Składniki:
- kurki
- olej
- cebula
- czosnek
- marchew
- batat
- cukinia
- kapustka pak choi
- papryczka peperoni
- pomidorki z puszki
- tymianek,koperek
- bulion
- pieprz
Kurki najlepiej oczyszcza się posypane solą i przelane gorącą wodą.
W większym rondlu rozgrzać olej i wrzucamy cebulę,czosnek,papryczkę pepeeroni ,marchewkę pokrojoną w plasterki,bataty w kostkę,kurki.Przesmażamy chwilę i zalewamy bulionem.Gotujemy około 15-20 minut.Przed końcem gotowania dorzucamy cukinię i kapustkę pak choi ( można pominąć).Doprawiamy pieprzem i posypujemy świeżym tymiankiem i koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz